Sport

A diákoknak heti rendszerességgel tartottunk szabadidős sport foglalkozást.
Mind az alsó, mind a felső tagozatos tanulók között  kialakult azok köre, akik rendszeresen, hétről hétre igényelték a pályázati szabadidős sport keretében való heti rendszeres szervezett testmozgást.
A rendszeresen sportoló tanulók közül szeptemberben mind az alsó, mind a felső tagozatosok körében állandó csapatokat választottunk, és december végéig tartó több fordulós bajnokságot hirdettünk alsó tagozatosoknak játékos sportvetélkedő, felső tagozatosoknak pedig kézilabda, illetve az idő rosszra fordulásától teremkézilabda sportágakban.
A gyerekek gyorsan megszokták új csapatukat, hétről hétre erősödött bennük az egymásért érzett felelősség a vetélkedések során. Folyamatosan javult minden csoportnál a csapatszellem, a felső tagozatosoknál pedig az összjáték, a passzok gyorsasága és pontossága javult folyamatosan.
A csapatok eredményessége hullámzó volt, így december elején még nem dőlt el a végeredmény, az utolsó hetek kiemelten izgalmas versengéseket hoztak.
Karácsony előtt az utolsó fordulók döntöttek a helyezésekről, és jellemző volt tanulóink kiegyensúlyozott teljesítményére és az igazságos csapatválasztásra, hogy a végén csak néhány pont döntött a helyezésekről.
Időszak második részében tanulóinkban természetes módon jelen volt már a rendszeres testmozgás iránti igény, olyan tanulók is komoly fejlődést mutattak, akik e foglalkozásokon kívül szinte egyáltalán nem sportolnak.
Az időszak sporttevékenysége kiemelten eredményes volt a részt vevő tanulók számára.