Petőfi komplex irodalmi és történelmi vetélkedő - 2016

2016.03.31-én délután 14:00 órakor immár IV. alkalommal került megrendezésre az ostffyasszonyfai kultúrházban a Petőfi komplex irodalmi és történelmi versenysorozat döntője.

 

Az eseményt Rozmán László tankerületi igazgató, a zsűri elnöke nyitotta meg. A feladatok értékelésében további két zsűritag, Sebestyénné Kovács Ildikó, a Celldömölki Tankerület tanügyi referense, és Szabóné Kiss Ildikó, a Celldömölki Városi Általános Iskola Alsósági Tagiskolájának igazgatója segített.

A háromfordulós verseny feladatsorait Bolla Katalin és Somogyiné Pilter Éva, az Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai készítették.

A levelezős verseny korábbi két fordulója alapján 8 csapat mérhette össze tudását. A csapatok a megye általános iskoláiból érkeztek: Kemenesmagasi, Boba, Celldömölk (4 csapattal), Sorkifalud, Vasvár

A versenyzők számot adtak a 1848/49- es forradalom és szabadságharccal kapcsolatos ismereteikről, Petőfi Sándor életéről és költészetéről. A megoldandó feladatok nagyon változatosak voltak: szerepelt köztük térképvázlat, zenefelismerés, activity- a kitalált szavakból egy-egy Petőfi vers címét kellett megadni - keresztrejtvény, puzzle. Kreativitásukat a csákó készítésénél kamatoztathatták.

A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, a csapattagok mindent beleadva, lelkesen álltak a feladatok megoldásához.

Ezt követően, amíg a zsűri tanácskozott - a résztvevő tanulókat aprósüteménnyel és üdítővel kínáltuk, melyet Ostffyasszonyfa Község Önkormányzata ajánlott fel.

Végezetül a zsűri elnöke elmondta értékelő szavait és ismertette az eredményt.

I. hely: Sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola Zalaki huszárok csapata

            Csapattagok: Szalai Kinga, Sebők Mátyás, Kulcsár Zsófia, Baranyai Dominik

            Felkészítő tanáruk: Némethmé Csarankó Krisztina

II. hely: Celldömölki Városi Általános Iskola Flamingók csapata

             Csapattagok: Gáncs Klaudia, Horváth Marcell, Molnár Erik, Szajkovics Patrik

             Felkészítő tanáraik: Berzsenyi Lilla, Horváth Zoltán

III. hely: Bobai Napsugár Általános Iskola Bobai honvédek csapata

             Csapattagok: Szabó Ágnes, Tóth Blanka, Szabó Patrícia, Tóbiás Cintia

              Felkészítő tanár: Szemes József

A helyezettek könyvjutalomban részesültek, ami az Ostffyasszonyfáért Alapítvány felajánlása volt. Minden résztvevő csapat emléklapot, személyenként pedig egy nemzeti színű kitűzőt vehettek át.

 

Dolgozik a győztes csapat